Yüz Yogası ile Yıllara Meydan Okumaya Hazır mısınız?


Yüz Yogası ile Yıllara Meydan Okumaya Hazır mısınız?


Yıllara meydan okuyan birçok ünlünün güzellik sırının yüz yogası olduğunu biliyor muydunuz? Yılların getirdiği yaşlılık çizgileri, kırışıklıklara ve hatta cilt lekelenmelerine düzenli yüz yogası ile veda edebilirsiniz. Hem bedeninize hem de ruhunuzu iyileştirici etkilere sahip olan yüz yogası ile sizlerin de daha sağlıklı ve huzurlu hissetmesi mümkün. Tabi yüz yogasının nasıl yapıldığı da son derece önemli. Bu nedenle sizlere yardımcı olabilmesi açısından bloğumuzda yıllara meydan okuyan güzellerin sırrı yüz yogasının detaylarından bahsedeceğiz. Umarız yazımız faydalı olur. İyi okumalar dileriz!

Yüz Yogası Nedir?

İlk olarak yüz yogasının ne olduğundan bahsedelim. Yoga başlı başına Hindistan kökenli bir felsefeye, nefes alma odaklı egzersizlere sahiptir. Beden ve zihin sağlığı için oldukça faydalı olan yoga, özellikle son dönemlerde popülaritesini artırmaya başladı. Bunun yanında herhangi bir cerrahi estetik operasyon geçirmeden çeşitli nedenlerin getirdiği kırışıklıkları azaltmak ve oluşumlarını engellemek isteyenler de hem doğal hem de diğer cerrahi operasyonlara göre oldukça maliyetsiz olan yüz yogasına yöneliyorlar.

Yaşın ilerlemesi ile birlikte yüzde bulunan kaslar ve hücrelerde yaşlanmaya başlarlar. Bu yaşlanmayla beraber artık eskisi gibi hızlı şekilde kendini yenileyemez olurlar. Yüz yogasında başka bir deyişle yüz masajında uygulanan hareketler ile cilt altındaki kan dolaşımı hızlandırılır ve bu hızlanmayla beraber yenileyici hücrelerin çalışması da hızlanır. Bu da yüz yogası ile daha dinç ve parlak bir cilde sahip olmayı sağlar.

Yüz Yogasının Faydaları Nelerdir?

Yüz yogasının faydalarına geçmeden önce belirtmemiz gerekir ki bu faydaları görebilmek için düzenli olarak yüz yogası programınızı uygulamanız gerekir. Düzenli olarak uygulanmayan, bir başlanıp bir bırakılan yüz yogası programlarından ve egzersizlerinden verimli sonuç almanız pek mümkün olmayacaktır. Bu önemli detayı da aktardığımıza göre düzenli ve doğru bir şekilde yapıldığı taktirde yüz yogasının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Yüz yogası zayıflayan yüz kaslarınızı güçlendirmenize katkı sağlar.

·       Yüzün esnekliğin artmasına katkı sağlar.

·       Yüzdeki ödem ve şişkinliklerin giderilmesini sağlar.

·       Gerginliği ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

·       Yüz yogası adeta bir yaşlanma karşıtıdır. Yüzdeki kırışıklık ve sarkmaları ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

·       Cilt hücrelerini yeniler. Böylece cildin daha parlak ve dinç görünmesine katkı sağlar.

·       Diğer yöntemlerle kıyaslandığında oldukça pratik ve az maliyetlidir.

·       Kan dolaşımınızı attırır.

 

Yüz Yogasının Zararları Var mıdır?

Halk arasında yüz yogasının zararlı olduğunu bildiren bazı görüşler geziniyor. Bu nedenle birçok kişi kaş yaparken göz çıkarmamak için yüz yogası yapmaktan çekiniyor. Peki yüz yogası gerçekten zararlı mıdır? Bu soruya şu şekilde cevap verebiliriz, yüz masajı veya başka bir egzersiz -ki bu her ne olursa olsun- doğru uygulanmadığı taktirde olumsuz etkiler getirebilir. Bu nedenle yüz yogasına başlamak istiyorsanız ilk olarak nasıl yapılacağını doğru kişilerden doğru bir şekilde öğrenmeniz gerekmektedir. Gelişi güzel yüz yogası yapmak olası olumsuzluklara neden olabilir.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Gelelim yüz yogasının nasıl yapılacağına. Temel hatlarıyla yeni başlayanların deneyebileceği yüz yogası hareketleri nasıl yapılır bundan kısaca bahsedelim.

1-      Isınma Egzersizleri



Yüz yogasına başlamadan önce ısınma hareketleri yapmak son derece önemlidir. Bu nedenle işe yüzümüzdeki birçok kasın bağlı olduğu dudak çevresini ısındırmakla başlıyoruz.

Dudaklarınızı ıslık çalıyormuş gibi yapıp bırakarak yüz yogası için ısınma egzersizleri yapabilirsiniz.

2-      Dudak Çevresi İçin Egzersizler



Yaşlanmayla beraber gözle görülür kırışıklıkların olduğu en önemli bölgelerden biri şüphesiz dudak çevresidir. Bu nedenle ilk olarak dudak çevresi egzersizleri ile başlıyoruz.

★İlk olarak iki dudağınız arasında alacağınız bir kalemi ileri geri yaparak egzersiz yapabilirsiniz. Bu hareketi 15 kez tekrarlamanız yeterli olacaktır. Bir başka hareket ise ‘O’ sesi çıkarmak olacak. O sesi çıkarırken dışarıya doğru üflerseniz hareket daha etkili sonuç verir.

3-      Göz Çevresi İçin Egzersizler



Yüz yogası göz çevresi kaslarını güçlendirdiği için kırışıkları gidermede oldukça etkilidir. Bu bağlamda yapılan etkili egzersizlerden biri de şu şekildedir:

·     İlk olarak işaret ve orta parmaklarınızı yüzünüzün her iki yanına kaş üstünüze olacak şekilde yerleştirin.

·     Daha sonrasında yüzük ve serçe parmaklarınızı da burnunuzun iki yanına göz çevrenize denk gelecek şekilde yerleştirin.

·     15 kez tekrar olacak şekilde hafif basınç uygulayarak parmaklarınızı yukarı yönlü hareket ettirin.

·       Tüm bunları uygularken 10 saniye derin nefes verin.

4-      Yanak İçin Egzersizler

Yılların bir getirisi olarak yanak sarkması yaşanan bir durumdur. Yanak sarkmasının en büyük düşmanı ise yüz yogasıdır. Düzenli olarak yapılan yüz yogası yanak sarkması problemlerinizi en aza indirgemenize yardımcı olur. Bunun için yapabileceğiniz egzersizler şu şekildedir;

·     Balon şişirme hareketi: Günde 10 kez balon şişirme hareketi yapmak yanaklardaki hücreleri canlandırmak için son derece önemli bir rol üstlenir.

·     Çin bıyığı hareketi: İşaret ve orta parmaklarınızı birbirine bitişik hale getirip yanağınızın her iki tarafına koyun. Hafif baskı yaparak 10 kez tekrar edin. 10’a kadar sayarak derin nefesler alıp verin.

5-      Gıdı ve Boyun İçin Egzersizler

Gıdı maalesef ister kilolu olun ister olmayın birçok kişinin ortak problemi. Bu problemden de yüz yogası ile kurtulabilirsiniz. Bunun için size etkili bir egzersiz önerisinde bulunacağız. Bu egzersizle hem çene hatlarınızı daha keskin bir görünüme kavuşturabilir hem de gıdınızı eritmeye katkı sağlayabilirsiniz.

·   Alt dudağınızı mümkün olduğunca üst dudağınızın üzerine getirmeye çalışın. Başka bir deyişle dudaklarınızı burnunuza olabildiğinde yaklaştırın.  10 kez tekrar edin. Bu egzersiz için 15 saniyenizi ayırmanız yeterli olacaktır.

6-      Alın Egzersizleri



Alnımız gün içerisinde istemsiz olarak yapmış olduğumuz mimikler ve yaşlılığın getiri olarak kırışmaya meyillidir. Bu nedenle son olarak alın egzersizlerine değinmek istedik. Alnınızdaki kırışıklıkları en aza indirgemek için yapabileceğiniz oldukça basit ve rahatlatıcı birkaç egzersizden bahsedeceğiz.

·      İlk olarak işe günlük olarak kullandığınız bir nemlendiriciyi parmaklarınıza almakla başlayın. Daha sonrasında parmaklarınızla sanki alnınıza nokta atışı yapıyor gibi masaj yapın.

·    Diğer egzersiz için bu sefer nemlendiricinizi avuç içlerinize alın. Daha sonrasında alnınızı kırıştırmamaya dikkat ederek sağ avcunuzu alnınıza koyup sağ tarafa, sol avcunuzu alnınıza koyarak sol tarafa doğru hafif baskı uygulayarak çekin.

·       Bu hareketleri uyku öncesinde loş bir ortamda yaklaşık 10 dakika yapıp üstelik daha sonrasında kolayca uykuya dalabilirsiniz.

Dışarıdan Yüz Yogası Hizmeti Alabilir miyim?



Evde tek başına yanlış sonuçlar doğurabilir düşüncesiyle yüz masajı yapmaktan çekinenler veya işin profesyonellerinden en verimli sonucu almak isteyenler alanında uzman kişilerden yüz yogası hizmeti alabilirler. Elbette hizmet alacağınız profesyonelin bu alanda deneyim sahibi olması oldukça önemli. Bu nedenle Melo App kendi evinizin konforunda güvenilir ellerden hizmet alabilmeniz için çok yakında yüz masajı alanında hizmet vermeye başlayacak. Yüz masajı, yüz yogası alanında sertifikası bulunan ve bu alanda en az 3 yıl deneyim sahibi yetenekli profesyonellerden 40 dakika boyunca omuz, boyun, ense ve yüze yapılan profesyonel masaj hizmeti alabilirsiniz. Hem daha hızlı hem de etkili bir sonuç istiyorsanız düzenli olarak profesyonellerden yüz masajı hizmeti alarak yüz masajının anti-aging etkisini görebilirsiniz. Hem cildinize hem de ruhunuzu yenilemek istiyorsanız Melo App ’in yüz masajı hizmetini takipte kalın!

Bir başka yazımızda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

 



yüzyogasıfacialyogafaceyogayüzyogasınediryüzyogasınasılyapılırbasityüzyogasıhareketleriyenibaşlayanlariçinyüzyogasıyüzmasajıyüzmasajıhizmeti