Kuaför ve berberler saat kaçta kapanacak? Kuaför ve berberler hafta sonu açık mı?


Kuaförler hafta sonu açık mı? Güzellik salonları hafta sonu açık mı? Berberler hafta sonu açıldı mı? Kuaför, berber ve güzellik salonlarının güncel çalışma saati nedir?


1 Mart 2021 Pazartesi yayınlanan karar ile Yeni Kontrollü Normalleşme Sürecine dair temel usul ve esaslar belirlenmiş bulunmaktadır. Yeni uygulamalar Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak belirlenmiştir. 1 Mart 2021 ile başlayan güncel kuaför, berber ve güzellik salonu çalışma saatlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

 

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde yer alan kuaför, berber ve güzellik salonları için güncel çalışma saatleri nedir?


Düşük ve orta risk grubunda yer alan kuaför, berber ve güzellik salonları, 1 Mart 2021 tarihi itibari ile hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü açık olacak ve 10:00 - 20:00 arasında açık olacak ve faaliyetlerini sürdürebilecekler. Bu illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacaktır.

 

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde yer alan Melo App 'e kayıtlı kuaför, berber ve güzellik uzmanlarının evde kişisel bakım hizmeti verebileceği güncel çalışma saatleri


Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde yer alan ve Melo App'e kayıtlı kuaför, berber ve güzellik uzmanları, hafta içi ve hafta sonu  saat 10:00 - 20:00 arasında evde kişisel bakım ve güzellik hizmetleri vermeye devam edebilirler.  Sokağa çıkma yasağı tüm Türkiye'de sabah 05:00 ve akşam 21:00 olarak devam edeceğinden dolayı, evde kuaför, berber ve bakım hizmetlerinin sokağa çıkma yasaklarından en geç 1.5 saat önce alınması gerekmektedir.

 

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

 

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

 

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde yer alan kuaför, berber ve güzellik salonları için güncel çalışma saatleri nedir?

 

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde yer alan kuaför, berber ve güzellik salonları sadece Cumartesi saat 10:00 - 20:00 saatleri arasında açık olacak ve faaliyetlerini yürütebilecekler. Bu illerde yer alan kuaför, berber ve güzellik salonları Pazar günü sokağa çıkma yasağı devam edeceği için kapalı olacak.


Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerimizde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.


Yüksek ve orta risk grubunda yer alan illerde yer alan Melo App 'e kayıtlı kuaför, berber ve güzellik uzmanlarının evde kişisel bakım hizmeti verebileceği güncel çalışma saatleri


Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde yer alan ve Melo App'e kayıtlı kuaför, berber ve güzellik uzmanları, hafta içi ve hafta sonu sadece Cumartesi günü saat 10:00 - 20:00 arasında evde kişisel bakım ve güzellik hizmetleri vermeye devam edebilirler.  Bu illerde Pazar günü evde kuaför, berber ve güzellik hizmetleri verilmeyecektir. Sokağa çıkma yasağı tüm Türkiye'de sabah 05:00 ve akşam 21:00 olarak devam edeceğinden dolayı, evde kuaför, berber ve bakım hizmetlerinin sokağa çıkma yasaklarından en geç 1.5 saat önce alınması gerekmektedir.

 

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

 

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

 

İstanbul’da kuaförler hafta sonu açık mı? İstanbul’da berberler hafta sonu açık mı?

 

Yüksek risk grubunda yer alan İstanbul’da kuaför ve berberler 1 Mart 2021 tarihi itibari ile hafta sonu sadece Cumartesi saat 10:00 ve 20:00 arasında açık olacak.  İstanbul’da kuaför ve berberler Pazar günü kapalı olacak.

 

Ankara’da kuaförler hafta sonu açık mı? Ankara’da berberler hafta sonu açık mı?

 

Orta risk grubunda yer alan Ankara’da kuaför ve berberler 1 Mart 2021 tarihi itibari ile hafta sonu Cumartesi ve Pazar saat 10:00 - 20:00 arası açık olacak.


Melo App ile evde kuaför, berber, manikür, ağda, makyaj ve güzellik hizmetlerinde yüksek güvenlik ve hijyen prosedürleri devam edecek.


Melo App uygulamasından alınan randevularda Mayıs 2020’den bu yana yüksek güvenlik ve hijyen basamakları uygulamaktayız. Bu basamakları her randevu öncesi müşteri ve Melo profesyonellerine bildirmekte ve randevu sonrası geri bildirimlerini almaktayız.



Melo Profesyonelleri için evde kişisel bakım ve güzellik randevusu öncesi uygulanması gereken güvenlik ve hijyen basamakları


  • Randevu öncesi HES Kodunuzu müşteriye göstermek ve müşterinizin HES kodunu QR okuyucudan okutmak. Hayat Eve Sığar ya da E-Devlet mobil uygulamasından hızlı ve kolay bir şekilde, kendi HES kodunuzu oluşturabilir ve müşterimizin HES Kodunu okutabilirsiniz.

  • Randevuda kullanılacak malzeme, araç ve yüzeyleri gruplandırarak su ve sabunla yıkamak ve steril etmek.

  • Steril edilmiş alete tekrar dokunmamak.

  • Temizlenmiş aletleri ultraviyole radyasyon kabininde tutmak.

  • Fırçaları %70 izopropil alkol ile temizlemek.

  • Randevuları arada 1.5 saat olacak şekilde almak.

  • Tek kullanımlık havlu kullanmak.

  • Randevu öncesi elleri su ve sabunla 30 saniye yıkamak.

  • Ellere antiseptik solüsyon ile dezenfekte etmek.

  • Kişisel hijyen kurallarına uymak.

  • Randevu boyunca ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takmak.

  • Randevu boyunca sosyal mesafe kuralına uymak.

  • Müşterilerinin de maske taktığına emin olmak.

Müşteriler için evde kişisel bakım ve güzellik randevusu öncesi uygulanması gereken güvenlik ve hijyen basamakları

  • Randevu öncesi HES Kodunuzu Melo Uzmanına göstermek ve uzmanımızın HES kodunu QR okuyucudan okutmak. Hayat Eve Sığar ya da E-Devlet mobil uygulamasından hızlı ve kolay bir şekilde, kendi HES kodunuzu oluşturabilir ve uzmanımızın HES Kodunu okutabilirsiniz.

  • Randevu öncesi elleri su ve sabunla 30 saniye yıkamak.

  • Ellere antiseptik solüsyon ile dezenfekte etmek.

  • Randevu boyunca maske takmak.

  • Randevu boyunca sosyal mesafe kuralına uymak.




1 Mart2021ilebaşlayanYeniKontrollüNormalleşmeuygulamalarındadüşükortayüksekçok yüksekrisk grubundakiillerde yer alan kuaförberber ve güzellik salonlarınıngüncel çalışma saatlerivehafta sonu açık oldukları günleribu yazıda sizin için derledik